Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A pozsonyi csata állomásai

ÚJ!

A POZSONYI CSATA ÁLLOMÁSAI

2019. június 01. (szombat)

Részvételi díj: 14.500 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05:00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

A 907-ben lezajlott pozsonyi csata történelmünk kevésbé hangsúlyozott csatája, azonban mégis jelenős, hiszen a kora középkor egyik legfontosabb ütközete volt és a magyarság ezzel a csatával írta be magát Európa történelmébe. A tőlünk nyugatabbra fekvő német államok, - elsősorban a Keleti Frank Királyság - hatalmas erejű támadást indítottak a Kárpát-medencébe frissen érkező magyarok ellen, azzal az egyértelmű szándékkal, hogy elérjék a magyarok visszaszorítását Ázsiába, de az összecsapás győzelmünkkel zárult. Ennek a történelmi eseménynek az ausztriai helyszíneit járjuk be az egynapos kirándulásunkon, melyet Braunbergben indítunk. Árpád valószínűleg innen, a „Barna hegyről” vezérelte le a csatát.

Következő állomásunk Hainburg, Ausztria legkeletebbre fekvő városa, mely ma a Duna-ártéri Nemzeti Park része. A várból szép kilátás nyílik a környékre.

Bad Deutsch Altenburgba utazunk, ahol Árpád vezér feltételezett sírja előtt rójuk le tiszteletünket. Anonymus leírása szerint Árpád sírja mellé építették az 1028-ban alapított Szent István székesegyházat. Itt láthatjuk a Szent Koronát és Magyarország címerét ábrázoló festményt, amely az egyik legrégebbi magyar vonatkozású képzőművészeti alkotás. Megtekintjük az amfiteátrumot, az egykori katonaváros egyetlen, ma is látszó részét, melyet gladiátorok és légiósok is használtak gyakorlatozáshoz, edzéshez és nyilvános gyűlésekhez.

Hundsheimben felkeressük a várat, azaz "A kutyák várát", amely eredetileg a hunoké volt.

Érkezés Miskolcra a késő esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

Hainburgi vár: kb. 10 €/fő

Szent István székesegyház: kb. 4 €/fő

Csoportos utasbiztosítás: 450 Ft/fő (21 fő felett)

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.