Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

A legkeletibb tájon

A LEGKELETIBB TÁJON

KÚRIÁK, RÓZSAKERTEK, ŐSI TEMPLOMOK

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Indulás 06:30-kor Miskolcról a Búza téri OMV benzinkútról.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Szamos partján fekvő Csengerre utazunk. Megtekintjük a középkori eredetű, napjainkban református, valamint a Makovecz által tervezett különleges görög katolikus templomot. Tovább utazunk Komlódtótfaluba, séta a faluban, a szatmári népi építészet fennmaradó épületeinek megtekintése.

Utunk következő állomásán, Csengersimán a középkori eredetű, kazettás mennyezetű templomot látogatjuk meg.

Fotószünet Nagygécen, az egykor önálló faluban, ami ma már Csengersima része, és mindösszesen két fő lakja. Sétálunk az Emlékparkban, az emlékoszlopokon Kárpát-medencei települések ezrei a Drávaszögtől Csángóföldig, Délvidéktől Temesig üzennek az utókornak.

Folytatjuk utunkat Fehérgyarmatra, ismerkedünk az egykori mezőváros látnivalóival. A város a Szamoshát központja, mely az 1970-es árvíz után jelentősen kifejlődött.

Továbbutazunk a Nagyari kastélyhoz, ahol tárlatvezetéssel tekintjük meg a kastélyt. Sétát teszünk a rezidencia Rózsakertjében, mely ritka fajaival és a kellemes háttérzenével valósággal elbűvöli a látogatókat. A Pálmaházban igazi trópusi hangulat uralkodik számos különleges növénnyel. Szabadidő a kastély kávézójában.

Megállunk Olcsvaapátiban az Öreg-Túr partján, ahol feltételezhetően Petőfi Sándor megírta a Tisza című versét.

Következő megállónk Tuzsér, séta a barokk stílusú Lónyay-kastély kertjében, majd Lónyán a Lónyay család kriptája előtt tesszük tiszteletünket.

A nap végén Kisvárdára érkezünk, városnézés (egykori zsinagóga, vár).

Késő délután hazaindulás, érkezés Miskolcra a kora esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Luby-kastély felnőtt/nyugdíjas/diák csoportos kb. 1.000 Ft/fő

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.