Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

A Jászság határán Kossuth nyomában

A JÁSZSÁG HATÁRÁN

KOSSUTH LAJOS NYOMÁBAN

Születésének emléknapja alkalmából

2020-ban már nem indítjuk!

Keretprogram

Kossuth Lajos Magyarország kormányzója, pénzügyminiszter, a magyar szabadságharc egyik kiemelkedő vezére 1802. szeptember 19-én Monokon született. Születésének emléknapja alkalmából ezúttal két alföldi városba látogatunk, melyek jelentősek voltak Kossuth életében; különösképpen Cegléd őriz számos emléket vele kapcsolatban.

Indulás 07:00 órakor Miskolcról a Búza téri OMV benzinkútról.

Az Alföld kapujába”, Ceglédre utazunk, ahol Kossuth nagy sikerű toborzókörúton (melynek állomásai Cegléd, Nagykőrös, Kecskemét, Szeged, Szolnok és Abony voltak) szólította fel az Alföld népét a haza és a jobbágyfelszabadító forradalom védelmére.

A város arculata szépen felújított épületeivel egységes és harmonikus városképet őrzött meg történelmi múltjából, sétánk során felfedezzük ezeket az értékeket.

Felkeressük a klasszicista református nagytemplomot, mely Közép-Európa legnagyobb református kupolatemploma. Meglátogatjuk a magyarországi Kossuth-kultusz egyik fontos helyszínét, a Kossuth Múzeumot. Többféle gyűjteménye, sokszínű kiállításai rendkívüli értékűek. Tiszteletünket tesszük Kossuth Lajos egészalakos szobra előtt, majd elsétálunk a Kossuth Toborzó Emléktáblához, a Turini Emlékműhöz és elhelyezzük az emlékezés koszorúját.

Szabadidő, kávé-, fagyiszünet a belvárosban. Akinek van kedve, idegenvezetőnk segítségével ellátogathat a Dobmúzeumba, az ország egyik egyedülálló magángyűjteményébe.

Következő programunk Nagykőrös, az Alföld virágos városa. Gondozott, zöld sétáló- és pihenőparkjaival, gyönyörű virágokkal borított tereivel nyugalmat sugároz a városba érkezőknek. Az 1848-as szabadságharc alatt Kossuth toborzókörútján ide is ellátogatott. Séta keretében ismerkedünk a belvárossal (Városháza, Református templom, Arany János Református Gimnázium, Postapalota, Tímárház, egykori Zsinagóga, Piac csarnok, Kossuth Általános Iskola).

Szabadidő után késő délután indulunk haza, érkezés Miskolcra az esti órákban.

 

A belépődíjak külön fizetendők

Kossuth Múzeum

felnőtt: kb. 800 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 400 Ft/fő (tárlatvezetéssel)

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.