Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
+36 46 344 454

A Dunakanyar gyöngyszemei 2.

A DUNAKANYAR GYÖNGYSZEMEI 2.

Nagybörzsöny, Márianosztra, Zebegény, Vác

2020-ban már nem indítjuk!

 

Keretprogram 

Indulás Miskolcról 05.30 órakor a Búza téri OMV benzinkútról. Útközben csatlakozás lehetséges: M3-as autópálya mentén.

Nagybörzsönybe utazunk, ahol megnézzük a község nevezetességeit. A település nagy múltra tekint vissza a vízimalmok területén, ugyanis már a török időkben is elterjedt volt a molnár mesterség. Az egykori malom területén lévő malomipar történetét bemutató kiállítást tekintjük meg. Sétánk során ellátogatunk a Szent István templomba, illetve a különleges bányász templomba is.

Márianosztrán, a pálosok ősi templomában tiszteletünket tesszük a Szűzanya kegyképe előtt. A kegytemplomot a közelmúltban újították fel, s most régi fényében ragyog. Megtekintjük a Börtönmúzeumot, mely érdekes kiállítási anyagaival sok kérdésünkre választ ad.

Zebegény következik, a Duna bal partján fekvő hangulatos település. Ellátogatunk a szecessziós stílusú római katolikus templomba, mely ifjú építészek tervei alapján készült, majd a Hajózástörténeti Múzeumban időzünk.

A Duna-parti városban, Vácott városnézés keretében ismerkedünk a nevezetességekkel: székesegyház, ferences templom, Duna korzó stb.

Programunk végeztével utazunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Malomtörténeti kiállítás + templomok: egységesen 800 Ft/fő

- Hajózástörténeti múzeum: egységesen. 800 Ft/fő

- Börtönmúzeum: felnőtt kb. 700 Ft/fő; diák/nyugdíjas: kb. 300 Ft/fő

  

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévemet betöltött személy vagyok.

A(z) kolombusztours.hu weboldalon a közvetlen linken található Adatkezelési Tájékoztatót és a lenti tájékoztatást elolvastam, megismertem és az abban foglaltakat elfogadom. Személyes adataim a valóságnak megfelelnek, és kijelentem, hogy 16. életévét betöltött személy vagyok.

Az Ön személyes adatait az Ön megrendelésének teljesítése és ajánlataink küldése céljából és egyéb okból dolgozzuk fel. A személyes adatok feldolgozásáról, elsősorban az adatfeldolgozás további céljairól és az adatok EU-n kívülre történő átadásáról és saját jogairól, hozzájárulás visszavonásáról az Adatkezelési Tájékoztatóban találhat további információkat.