Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Dunakanyar gyöngyszemei II.

ÚJ!

A DUNAKANYAR GYÖNGYSZEMEI II.

Nagybörzsöny, Márianosztra, Zebegény, Vác

2019. június 15. (szombat)

2019. október 19. (szombat)

Részvételi díj: 7.900 Ft/fő

 

Keretprogram 

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról.

Nagybörzsönybe utazunk, ahol megnézzük a község nevezetességeit. A település nagy múltra tekint vissza a vízimalmok területén, ugyanis már a török időkben is elterjedt volt a molnár mesterség. Az egykori malom területén lévő malomipar történetét bemutató kiállítást tekintjük meg. Sétánk során ellátogatunk a Szent István templomba, illetve a különleges bányász templomba is.

Márianosztrán, a pálosok ősi templomában tiszteletünket tesszük a Szűzanya kegyképe előtt. A kegytemplomot a közelmúltban újították fel, s most régi fényében ragyog. Megtekintjük a Börtönmúzeumot, mely érdekes kiállítási anyagaival sok kérdésünkre választ ad.

Zebegény következik, a Duna bal partján fekvő hangulatos település. Ellátogatunk a szecessziós stílusú római katolikus templomba, mely ifjú építészek tervei alapján készült, majd a Hajózástörténeti Múzeumban időzünk.

A Duna-parti városban, Vácott városnézés keretében ismerkedünk a nevezetességekkel: székesegyház, ferences templom, Duna korzó stb.

Programunk végeztével utazunk haza, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők

- Vízimalom: felnőtt egységesen kb. 400 Ft/fő

- Hajózástörténeti múzeum: felnőtt kb. 1.300 Ft/fő; nyugdíjas kb. 700 Ft/fő

- Börtönmúzeum: felnőtt kb. 700 Ft/fő

diák, nyugdíjas: kb. 300 Ft/fő

  

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.