Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Duna jobb partján

A DUNA JOBB PARTJÁN

SZERVEZÉS ALATT!

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Budapestre, ahol rengeteg a látnivaló, rengeteg a program, nehéz eltalálni, melyik lehet a legszebb.
A Duna észak és déli irányban szeli át a várost, jobb partján Buda, bal partján Pest található. Délelőtti gyalogos városismertetőnk során a budai oldallal ismerkedünk, melynek első látványossága a Budai Irgalmasrendi Kórház, mely 1806. évi alapítása óta szolgálja az ide érkező betegeket az irgalmas gyógyítás szellemiségében.

Továbbhaladva a Margit-sziget melletti két Duna ágat összekötő Margit híd, Bem József szobra, Külügyminisztérium, Szent Flórián templom, Vigadó, „0” kilométerkő, Lánchíd, alagút, budavári sikló, Várkert Bazár, Tabán városrész, a fő utca templomai, Semmelweis Ignác háza, Ybl palota, Erzsébet-híd, Szent Gellért tér és Gellért Gyógyfürdő, háttérben pedig a Gellért - hegy látványa kápráztat el.

A nemzeti szentélybe, a Sziklatemplomba látogatunk, ahol annak idején csak egy „barlangszáj”, a templom szentélye fogadta a látogatót.
A templom a szülőföldjére hazatelepülő egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok számára készült.
Ezt követően szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik valamely kisebb, nagyobb étteremben, falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képező Citadellához tart utunk. AZ 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélelmlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk védelmezően.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

A belépődíjak külön fizetendők:

Sziklatemplom csoportos kb. 400 Ft/fő

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.