Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

A Budai várnegyedtől a Várkert bazárig

A BUDAI VÁRNEGYEDTŐL A VÁRKERT BAZÁRIG

2019. október 12. (szombat)

Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

Keretprogram

Indulás Miskolcról 05.00 órakor a Búza téri OMV benzinkútról Budapestre, ahol rengeteg a látnivaló, rengeteg a program, nehéz eltalálni, melyik lehet a legszebb.

Délelőtti gyalogos városismertetőnk során a Duna nyugati oldalára látogatunk. Itt látható a budai várnegyed, mely 1987 óta az UNESCO világörökségének is része. Műemléki jellegéből és elhelyezkedéséből adódóan kiemelt jelentőségű turisztikai célpont.

Területén számos középkori eredetű műemlék, valamint 17–18. századbeli lakóházak és középületek találhatók, melyek önmagukban is jelentős nevezetességek. A várnegyed három fő részét a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed képezi.

Sétánk alkalmával megismerkedünk a vár ékességével, a színes Zsolnay cserepekkel fedett Mátyás templommal, melynek eredetileg Budai Nagyboldogasszony-templom volt a neve vagy a romantikus, csúcsos, kerek tornyú Halászbástyával, s Görgey lovas szobrával.

Itt látjuk még Szent István szobrát, a Sziklakórház Múzeumot, Várkert Bazárt, Hadtörténeti Intézet és Múzeumot vagy a Duna parti panorámát meghatározó, jellegzetes kupolájú Budavári Palotát, siklót, Sándor Palotát, Budavári Labirintust, Semmelweis és Ybl házát.
Dél körül szabadprogram, melynek keretében lehetőség nyílik valamely kisebb, nagyobb étteremben, falatozóban megkóstolni a helyi ízeket.

Sétánk után buszos városnézés keretében ismerjük meg a főbb nevezetességeket, majd Budapest egyik legszebb pontjához, az UNESCO világörökség részét képező Citadellához tart utunk. AZ 1848-1849-es szabadságharc leverése után megfélelmlítő erődként emelték a Habsburgok. Innen gyönyörű látvány tárul elénk a Budai Várral, Parlamenttel, a dunai hidakkal, a csodás hegyekkel, a pesti házakkal és utcácskákkal. A Citadella tetejéről a Szabadság-szobor tekint le ránk védelmezően.

Programunk végén élményekkel gazdagodva hazaindulunk, érkezés az esti órákban.

Hozzájárulok, hogy a kolombusztours.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a kolombusztours.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson.